Skip to main content
XS SM MD LG XL
WORD DÉ TALENTMAGNEET IN JOUW MARKT

One stop Shopping

voor een stageplaats.

De opdracht

Voor Haarlemse ondernemers is het lastig om een geschikte stagiair te vinden. Voor studenten is het lastig om een geschikt stagebedrijf te vinden. In dat kader kwamen Haarlemse ondernemers bij ons om te verkennen hoe wij die drempel zo goed mogelijk kunnen wegnemen.

De oplossing

Wij weten dat studenten solliciteren naar een stageplek een hoop gedoe vinden. Tegelijkertijd hebben veel studenten het voor het uitkiezen als ze een stage zoeken. Je wilt dus de hoeveelheid ‘gedoe’ tot een minimum beperken.
Daarom dachten wij ‘wat als je studenten en bedrijven direct met elkaar verbind op een plek waar die ondernemers en studenten al zijn. Daar moet je wel iets ‘extra’s bij doen; Er zijn al bedrijvendagen op scholen en studenten komen niet uit zichzelf naar een ‘saaie’ netwerkborrel. Het moest dus een exclusief imago krijgen. Die plek en dat imago vonden wij bij de Nv-Haarlem, een Haarlemse talkshow voor en door ondernemers in de Haarlemse Philharmonie (het concertgebouw). Het concept Student On Stage was geboren.

De strategie

Met student on stage focussen we ons op studenten die op zoek zijn naar een stage of afstudeeropdracht en graag zonder ‘gedoe’ een stageplek vinden in Haarlem en omgeving. Studenten die dus graag one-stop-shopping doen bij meerdere bedrijven tegelijk. Dit is niet voor iedereen weggelegd, iedere NV Haarlem is er plek voor één student. Bovendien moet je het maar durven, op het podium van de Philharmonie. We focussen ons dus op snel, safe en simpel, maar wel bijzonder. En voor de dapperen, zo’n zaal toespreken is voor studenten best ‘een dingetje’.

De aanpak

De student krijg 90 seconden om zichzelf tijdens de talkshow te presenteren aan het aanwezige publiek met een pitch.  Na afloop kunnen bedrijven en de stagiair netwerken in de foyer en nader kennismaken.  En met resultaat. Alle deelnemende stagiairs gingen met een stapel visitekaartjes naar huis. Sommige kregen al tijdens de pitch berichten binnen van bedrijven die graag wilden kennismaken.

Ook graag in contact met jong talent op een bijzondere manier via  student on stage? Neem contact met ons op!

Hieronder een voorbeeld van zo’n pitch

 

Stages zijn een heel lang sollicitatiegesprek

[mc4wp_form id="135"]
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com