Skip to main content
XS SM MD LG XL
WORD DÉ TALENTMAGNEET IN JOUW MARKT

Het lokaalste stagebureau van Nederland

De opdracht

De gemeente Haarlem en de Industriekring Haarlem sloten een lokaal sociaal akkoord. In dat akkoord spraken de partijen af dat zij de arbeidsmarkt zouden stimuleren via het aanbieden van 100 stageplaatsen per jaar bij bedrijven op Haarlems grootste bedrijventerrein; Waarderpolder Business Park.  

INZICHT

Uit onderzoek naar de bestaande situatie bleek dat er meer dan 1600 leerplekken beschikbaar zijn voor studenten op het bedrijventerrein. Ook blijkt uit diverse studies, zoals de Studentenmonitor, dat studenten de locatie en een korte reisafstand naar hun stage heel belangrijk vinden. Tegelijkertijd kennen studenten Haarlem vooral als leuke woonstad, winkelstad en uitgaansgebied. De prachtige bedrijven die de stad huist bleken minder bekend.

Strategie

Die 100 stageplekken hoefden niet gerealiseerd te worden. Het draaide om het beter bekend maken van Haarlem als stagestad. Omdat het gaat om het leggen van waardevolle, duurzame verbindingen tussen studenten en bedrijven startten wij met Stagebureau Connectie; Het lokaalste stagebureau van Nederland. Stagebureau Connectie is bedoeld als centraal platform waarlangs studenten en bedrijven elkaar vinden. Een platform dat bovendien actief voor hen werkt en vacatures verspreid of onder de aandacht brengt. We werken daarbij samen met een partners: De gemeente, de Industriekring, de Rabobank en het lokale MBO (Nova-college).

 

Maarten lezing over stagebureau Waarderpolder

 

Aanpak

Wij kozen voor een ‘marketing’ aanpak, niet een recruitment aanpak. Indivuele bedrijven doen de recruitment zelf, het stagebureau zorgt ervoor dat stagekansen bekend zijn bij studenten en dat zij de kans hebben om snel een eenvoudig te solliciteren via het platform. De online benadering stond daarbij centraal, in combinatie met een persoonlijke offline benadering.  Bij die offline benadering zorgt Stagebureau Connectie voor interactie tussen scholieren, studenten en bedrijven. Doel? Zorgen dat Haarlemse bedrijven meer verbindingen leggen met jong talent en zorgen dat dit jonge talent in Haarlem blijft voor een stage.

 

Resultaten

De resultaten mogen er zijn. Het stagebureau starte eind 2015 en trok met minimale middelen in 2017 tienduizenden bezoekers naar het platform en vergrootte de lokale bekendheid enorm. Het leverde ook nog iets concreets op; In 2017 en begin 2018 solliciteerden meer dan 1000 studenten op stagevacatures in Haarlem via ons platform.

Een verslag van de resultaten over 2017 kun je hier downloaden.

 

 

StagebureauConnectie

Kennismaking met het lokaalste stagebureau van Haarlem; Stagebureau Connectie.

 

UPDATE: Project afgerond

Met de behaalde successen is het stagebureau medio 2018 afgebouwd. De partners hebben de doelstellingen bereikt. Het project is voortgezet als stagebureau voor specifieke doelgroepen. Dit project is Verborgen meesterschap. Dit project is overgedragen aan een andere projectleider.

 

Stages zijn een heel lang sollicitatiegesprek

[mc4wp_form id="135"]
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com