Skip to main content
XS SM MD LG XL

Zorg dat studenten voor JOUW bedrijf kiezen.

Om alles uit de verbinding met jongeren te halen heb je een sterke strategie nodig.

Wij helpen jou om zo’n strategie te maken. In 1 dag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrolijke gezichten    

 

Je wilt graag dat (nog) meer studenten jouw bedrijf weten te vinden als stagebedrijf. De verbinding met studenten is immers erg belangrijk voor jouw employer brand. En stages zijn een voordelig en effectief alternatief voor traditionele recruitment. Dan kan ik mij voorstellen dat niet alleen op zoek bent naar een training waarbij je naar buiten loopt met tips die je ook had kunnen opzoeken op internet. Je wilt meer, maar wel snel.  

Neem dan deel aan onze focusdag stagestrategie

Doel van de focusdag

In 1 dag ga je samen met mij en jouw mededeelnemers gedetailleerd  in kaart brengen hoe jij jouw bedrijf of organisatie slimmer in kan richten op het werken met studenten.

Het doel is om jou meer kennis en begrip te geven over jouw doelgroep. Én om te bepalen waar in jouw specifieke situatie de kansen liggen om die doelgroep een geweldige ervaring te geven. Want jouw merk is een belofte. En die belofte waarmaken is het enige dat telt. Hoe je dat het beste doet blijft maatwerk. Want heb jij wel eens twee dezelfde bedrijven gezien? Ik ook niet.

Wat is de uitkomst?

Aan het einde van de dag heb je een concreet resultaat; Een actiegericht plan  om jouw bedrijf structureel aantrekkelijker te maken voor de studenten die jij wilt bereiken. 

Wat maakt deze focusdag bijzonder?

De gemiddelde training stagebegeleiding draait op praktische tips om iemand te begeleiden. ‘Hoe geef je feedback, hoe voer je een sollicitatiegesprek, hoe maak je een vacature’. Dat soort praktische vaardigheden. Rollenspel, powerpoint, een generieke hand-out met algemene tips die je ook kunt opzoeken op Google.

Wij gaan een stap verder.

Waarom?

Natuurlijk is een ‘klik’ tussen studenten en begeleider belangrijk.

En praktische vaardigheden? Onmisbaar.

Je zult echter nooit maximaal resultaat halen uit stages als je geen heldere focus hebt en een bedrijfsbrede aanpak kiest. Deze focusdag draait om het bepalen van de bedrijfsbrede aanpak die jouw bedrijf nodig heeft om succesvol te zijn.

 

Stagecyclus

Om in kaart te brengen waar je het beste kunt focussen in jouw bedrijf ontwikkelden wij  de Stagecylcus; een serie stappen waar iedere stage uit bestaat. Het bedrijf dat die stappen stuk voor stuk het beste inricht geeft de meest succesvolle ervaringen. En is daarmee een enorm aantrekkelijk leerbedrijf. 

Deze cyclus vormt de basis van jouw persoonlijke plan dat je tijdens de focusdag gaat opstellen. Met behulp van onze ‘sprint’ methodiek komen we gezamenlijk tot ideeën voor jouw bedrijf en tot concrete actieplannen. Deze methodiek is een vorm van ‘design thinking’ maar dan met veel concretere resultaten.

Het is een effectief en concreet instrument waarmee je in kaart brengt waar jouw bedrijf nog beter kan inspelen op de mensen die jij wilt binnenhalen en binnenhouden. 

stagecyclus

Is dit iets voor mij?

De focusdag is bedoeld voor professionals in bedrijven  die inzien dat de verbinding met jong talent te belangrijk is om ‘er een beetje bij te doen’. Het is voor diegenen die  nu veel tijd en energie kwijt zijn met het zelf uitzoeken of het wiel uitvinden. Tijd die je ook nodig hebt om het bedrijf draaiende te houden, of jouw eigen doelstellingen te halen. Studenten begeleiden is nu eenmaal niet voor iedereen de core-business of het belangrijkste functiedoel. Hoe effectiever en efficiënter je het kunt aanpakken hoe beter. Deze training zet jouw bedrijf in 1 dag op de rit. Je gaat van ‘ik doe maar wat’ naar een stappenplan waar je jaren mee vooruit kunt. 

Voorkennis is niet noodzakelijk. 

Wat ga je leren?

 • Waar het tijdens de stage eigenlijk om draait (waardoor je wellicht al jaren op het verkeerde focust)
 • Begrip van de student van nu: Millenials en Generatie Z;
 • Hoe dat hele concept ‘leren’ eigenlijk werkt;
 • Hoe jouw bedrijf of organisatie motivatie van studenten beïnvloed 
 • Hoe je de studenten bereikt die je wilt bereiken
 • Kennis van de stagecyclus en jouw persoonlijke aandachtspunten.
 • Een persoonlijke stagestrategie voor het komende jaar (en de jaren daarna):
  • Wat zijn de uitdagingen momenteel?
  • Uitwerken van een actieplan voor jouw bedrijf in handig stappenplan. 

Wie is de trainer

Maarten Brand.  Klik op de link voor meer informatie over Maarten.

Locatie

We organiseren deze training op diverse locaties in Nederland. 

BONUSMATERIAAL: Een exemplaar van Het Grote Stageboek voor Werkgevers is inbegrepen bij de training

stageboek

Meer informatie over stagebegeleiding

Meer lezen over geweldige stagebegeleiding? Lees dan het Grote Stageboek voor Werkgevers dat Maarten Brand schreef. Je kunt het bij ons bestellen door even een mailtje te sturen. Maar managementboek.nl heeft het ook gewoon in huis.

 

 

 

 

 Wat is de investering?

De investering per deelnemer is 350 euro. Dit is inclusief lunch, locatie en materialen. Je krijgt een certificaat van deelname. Aan het eind van de dag loop je weg een strategie waar je jaren mee vooruit kunt. Daardoor weet je precies waar je op gaat focussen en kun je makkelijker keuzes maken en prioriteiten stellen. Deze investering verdien je daardoor binnen no-time terug. 

Daarnaast is het mogelijk om deze focusdag ook als VIP incompanydag te organiseren.  Neem hiervoor even contact op.

Alvast inspiratie om jouw bedrijf op de kaart te zetten? Download mijn e-book ‘stages in 2020’ hieronder.

 

Gratis stageboek preview ontvangen?