Skip to main content
XS SM MD LG XL

Betere verbinding met studenten. Sneller.

Dus jij wil jong talent interesseren en binden aan jouw bedrijf? Weet hoe je jouw bedrijf aantrekkelijk (er) maakt in 1 dag.

Je wilt graag dat (nog) meer studenten jouw bedrijf weten te vinden als stagebedrijf? Je wilt de stage beter gaan benutten binnen jouw organisatie? Maar je bent niet op zoek naar een training waarbij je naar buiten loopt met tips die je ook had kunnen opzoeken op internet. Je wilt meer, maar wel snel graag. Je wilt een concreet startpunt om jouw stages in jouw bedrijf of organisatie naar een hoger plan te tillen.

Neem dan deel aan onze eendaagse training stagestrategie.

Doel van de training

In 1 dag brengen we jou op een heel interactieve manier de belangrijkste kennis bij om jouw organisatie in te richten op het werken met stagiairs. Je werkt samen met jouw medecursisten direct aan een persoonlijk stageplan waarbij je focust op de voor jouw bedrijf of organisatie belangrijke aandachtspunten.

Wat is de uitkomst?

Aan het einde van de dag heb je een  actiegericht plan op maat. Zo kun je de kennis en inzichten toepassen in jouw eigen bedrijf of organisatie. Geen saaie presentatie dus, maar actie! En heldere inzichten waar je vervolgstappen kunt zetten.

Wat maakt deze training bijzonder?

Wij geloven dat je de beste stage-ervaring geeft aan stagiairs als  je de juiste mensen de juiste dingen laat doen, met de juiste processen en systemen. Als je die drie basispijlers mens, proces, systeem goed aanpakt dan is jouw organisatie slim ingericht en weten jouw mensen wat ze moeten doen. Deze training focust op die bedrijfsbrede, mensgerichte aanpak. Om in kaart te brengen waar je het beste kunt focussen in jouw bedrijf ontwikkelden wij  de Stagecylcus. Deze cyclus vormt de basis van jouw persoonlijke plan.  Het brengt helder en effectief in kaart waar jij jouw bedrijf nog beter kunt inrichten op jong talent.

stagecyclus

Ok. Helder. Maar is dit iets voor mij?

Wat je iemand leert is niet zo ingewikkeld. Hoe je dat slim aanpakt is een stuk complexer. Herkenbaar? De training is bedoeld voor professionals uit bedrijfsleven en overheid die zich (willen) bezighouden met het werven en begeleiden van jong talent. Voorkennis is niet noodzakelijk. Wil je echt bij de basis beginnen? Dan is de stagestarter een betere kans om te beginnen.

Wat ga je leren?

 • Begrip van de student van nu: Millenials en Generatie Z
 • Hoe jouw bedrijf motivatie beïnvloed.
 • Inzicht in jouw leerklimaat in verhouding tot studenten
 • Kennis van de stagecyclus
 • Een persoonlijke stagestrategie voor de komende 1 of 2 jaar:
  • Wie zoek je
  • Wat zijn de knelpunten voor diegene momenteel?
  • Hoe ga je jouw strategie vormgeven?
  • Uitwerken van een actieplan voor jouw bedrijf. 

Wie is de trainer

Maarten Brand.  Klik op de link voor meer informatie over ons.

Locatie

We organiseren deze training op diverse locaties in Nederland. Daarnaast is het mogelijk om deze incompany te organiseren vanaf 8 deelnemers.

Een exemplaar van Het Grote Stageboek voor Werkgevers is inbegrepen bij de training

stageboek

Meer informatie over stagebegeleiding

Meer lezen of stagebegeleiding? Lees dan het Grote Stageboek voor Werkgevers dat Maarten Brand schreef. Je kunt het bij ons bestellen door even een mailtje te sturen. Maar managementboek.nl heeft het ook gewoon in huis.
Alvast beginnen? Abonneer je even op onze gratis tips.

DOWNLOAD HIER DE INFOSHEET OVER ONZE AANPAK

Gratis stageboek preview ontvangen?