Skip to main content
XS SM MD LG XL

Aantrekkelijker voor studenten. Sneller

Stagiairs werven en behouden vereist een strategie. 

Wij helpen jou die strategie te maken in 1 dag.

Je wilt graag dat (nog) meer studenten jouw bedrijf weten te vinden als stagebedrijf.  Je bent alleen niet op zoek naar een training waarbij je naar buiten loopt met tips die je ook had kunnen opzoeken op internet. Je wilt meer, maar wel snel. Je wilt een concreet startpunt om stages in jouw bedrijf of organisatie naar een hoger plan te tillen.

Neem dan deel aan onze eendaagse training stagestrategie.

Doel van de training

In 1 dag brengen we jou op een interactieve manier de belangrijkste kennis bij om jouw organisatie in te richten op het werken met stagiairs. Je werkt (samen met jouw medecursisten) aan een persoonlijk plan met focus op de voor jouw bedrijf of organisatie belangrijke aandachtspunten rondom het werven en behouden van studenten.

Wat is de uitkomst?

Aan het einde van de dag heb je een  actiegericht plan op maat. Geen saaie presentatie, maar actie! En heldere inzichten waar je vervolgstappen kunt zetten. Vervolgstappen die werken in jouw bedrijf. 

Wat maakt deze training bijzonder?

De gemiddelde training stagebegeleiding focust op praktische tips om iemand te begeleiden. ‘Hoe geef je feedback, hoe voer je een sollicitiegesprek’. Dat soort praktische vaardigheden.

Wij gaan een stap verder.

Waarom?

Omdat dat nodig is om jouw bedrijf aantrekkelijker te maken.

Natuurlijk is een ‘klik’ tussen studenten en begeleider belangrijk. En praktische vaardigheden zijn onmisbaar.

Zonder bedrijfsbrede aanpak en focus op jouw doelen en doelgroep zul je echter nooit maximaal resultaat halen uit stages. 

Een strategischer benadering dus.

Als je de stage echt ten volle wilt benutten dan is het belangrijk dat je door die strategische bril naar jouw bedrijf kijkt. 

Om in kaart te brengen waar je het beste kunt focussen in jouw bedrijf ontwikkelden wij  de Stagecylcus. Deze cyclus vormt de basis van jouw persoonlijke plan.  Het brengt helder en effectief in kaart waar jij jouw bedrijf nog beter kunt inrichten op jong talent.

stagecyclus

Ok. Helder. Maar is dit iets voor mij?

Wat je iemand leert is niet zo ingewikkeld. Hoe je dat slim aanpakt is een stuk complexer. Herkenbaar? De training is bedoeld voor professionals uit bedrijfsleven en overheid die zich (willen) bezighouden met het werven en begeleiden van jong talent. Voorkennis is niet noodzakelijk. Wil je echt bij de basis beginnen? Dan is de stagestarter een betere kans om te beginnen. Wil je een project op maat? Dat kan ook. Kijk dan hier.

Wat ga je leren?

  • Waarom een stage strategisch is en ‘reguliere’ recruitment vooral tactisch. 
  • Begrip van de student van nu: Millenials en Generatie Z
  • Hoe jouw bedrijf of organisatie motivatie van studenten beïnvloed (en waar je invloed kunt uitoefenen)
  • Wat is een leerklimaat en welk leerklimaat heeft jouw bedrijf of organisatie?
  • Kennis van de stagecyclus en jouw persoonlijke aandachtspunten.
  • Een persoonlijke stagestrategie voor de komende 1 of 2 jaar:
    • Wat zijn de aandachtspunten momenteel?
    • Uitwerken van een actieplan voor jouw bedrijf in een strategie.

 

Een strategie? Dat is toch veel te groot?

Krijg je jeuk van het woord strategie omdat jouw bedrijf nooit langer vooruit kijkt dan een paar maanden?

Wees gerust. Het doel is om jou te helpen aan een plan om jouw hele bedrijf binnen 12 maanden aantrekkelijker te maken voor studenten. En om te zorgen dat je systematisch en herhaalbaar resultaat kunt bereiken met die aanpak. Je maakt dus een stappenplan. Concreet, op maat. Met focus. 

Wie is de trainer

Maarten Brand.  Klik op de link voor meer informatie over Maarten.

Locatie

We organiseren deze training op diverse locaties in Nederland. Daarnaast is het mogelijk om deze incompany te organiseren vanaf 8 deelnemers.

Een exemplaar van Het Grote Stageboek voor Werkgevers is inbegrepen bij de training

stageboek

Meer informatie over stagebegeleiding

Meer lezen of stagebegeleiding? Lees dan het Grote Stageboek voor Werkgevers dat Maarten Brand schreef. Je kunt het bij ons bestellen door even een mailtje te sturen. Maar managementboek.nl heeft het ook gewoon in huis.
Alvast beginnen? Abonneer je even op onze gratis tips.

DOWNLOAD HIER DE INFOSHEET OVER ONZE AANPAK

Gratis stageboek preview ontvangen?