Skip to main content
XS SM MD LG XL

Een HR adviseur zat paar dagen terug met de vraag wat hij met de nieuwe thuiswerkregels nou moet doen met zn stagiairs. Die kan ik toch niet thuis laten zitten?

Misschien zit je ook met die spagaat; hoe regel je de stage zo dat je de stagiair een topervaring geeft zonder dat ‘ie dagelijks op kantoor zit?

Daarom drie tips om het goed te regelen.

🏁1-Kleine opdrachten, korte deadlines.
Dus niet: ‘Je moet taak X binnen 4 weken klaar’ hebben maar ‘Je gaat nu onderdeel X van die taak doen en die heb je overmorgen af’. Ook Hbo en Wo studenten hebben veel baat bij een goede structuur.

🏢2-Spreek af wanneer jullie op kantoor zijn. ALLEMAAL.
Een van de kritiekpunten op hybride is dat vooral jongeren graag op kantoor zitten omdat daar de kennis is te halen en sociale contacten zijn. Die sociale contacten lukt nog wel als je het vrijlaat, maar dan is de kans groot dat vervolgens de jongeren op kantoor zitten en alle ervaren wat oudere collega’s thuis.
Dan kunnen studenten nog steeds niet ‘even bij je binnenlopen’ of ‘ff iets aan een collega vragen’.

Weg kennis.
Niet handig dus.

Daarom bepaal je wat in jouw bedrijf of organisatie de kantoordagen zijn. De andere dagen kunnen mensen het zelf invullen.

☀️3-Fysieke afstand is niet hetzelfde als geestelijke afstand. Ook op kantoor kun je totaal zijn afgehaakt op het bedrijf. Het feit dat een stagiair op vaste momenten elders werkt is dus niet het probleem; het gaat erom dat je de student actief blijft betrekken en aangehaakt is op jouw bedrijf en het team. Start daarom elke dag met een contactmoment en spreek elkaar een aantal keer per week. Dat kan per video, kan een op kantoor, kan een wandeling zijn. Maakt niet uit, hier is ook geen one-size fits all oplossing voor. Het gaat erom dat je de student actief betrekt.

🚦Bonustip: Help de student om het eigen werk in te delen. Wil de stagiair ook ’s avonds werken? Prima, maar let wel op dat ‘ie dit niet doet omdat hij / zij denkt dat jullie dit verwachten naast een volledige werkdag. Een goede begeleider spoort aan, maar remt ook af waar nodig.

Hybride stages zijn steeds gebruikelijker en zullen ook de komende periode nog veel voorkomen.

Hybride werk zal daarnaast steeds normaler zijn, dus hoe meer ervaring stagiairs hiermee opdoen hoe beter het is.

 

Meer weten? Check Maartens boek Met Afstand het Beste Stagebedrijf of neem contact met ons op om te kijken hoe wij jou kunnen helpen.

Gratis stageboek preview ontvangen?