Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; RSS_Import has a deprecated constructor in /home/public/sites/www.bureau-brand.nl/wp-content/plugins/rss-importer/rss-importer.php on line 43
Stagecyclus | Bureau Brand
Skip to main content
XS SM MD LG XL

Bouw aan een ijzersterk imago bij studenten

Iedere stage heeft 6 onderdelen.

Samen vormen zij de stagecyclus.

stagecyclus

Wat is de stagecyclus

Tijdens de vele honderden bedrijven die Maarten de afgelopen jaren sprak, bezocht en trainde merkte hij dat iedere stage is opgebouwd uit zes elementen, maar dat er grote verschillen zijn in de manier waarop bedrijven hiermee omgaan.

Iedere stage bestaan altijd deze zes elementen:

  1. Werving,
  2. Selectie,
  3. Introductie,
  4. Begeleiding,
  5. Beoordeling
  6. Exit.

Wat onderscheid het succesvolle leerbedrijf dan van minder succesvolle?

Eigenlijk is het simpel: Succesvolle leerbedrijven weten de elementen maximaal te benutten door op alle onderdelen kwaliteit te leveren aan studenten. Die bedrijven zien deze elementen niet als losse schakels, maar als een keten.

De zwakste schakel

Succesvolle stages hebben voor ieder onderdeel een plan en /of aanpak om dat onderdeel maximaal te benutten.

Doe je dat niet, dan kan een zwakke schakel het succes op andere onderdelen teniet doen.
Succesvolle werving kan bijvoorbeeld volledig teniet worden gedaan door slechte begeleiding.

Instrument

Om bedrijven en organisaties te helpen bedacht Maarten de Stagecyclus. De cyclus is een stap verder dan die keten van elementen omdat het de keten cyclisch maakt. Het eindpunt van de ene keten is het startpunt van de volgende. Dankzij een geweldige ervaring maak je van studenten ambassadeurs, recruiters en accountmanagers.

Dit model is een instrument dat helpt jouw kansen en knelpunten gericht in kaart te brengen waar het gaat om het werven en behouden van jong talent via stages. Zo maak je ook van de studenten die jouw bedrijf leren kennen enthousiaste fans.

De stagecyclus een centraal element in het Grote Stageboek voor Werkgevers, in onze training. in onze workshops en in maatwerk.

Ee onesize fits all aanpak bestaat niet. Daarom is een stagecyclus altijd uniek.

Hoe werkt het?

Aan de hand van een korte vragenlijst, of een stagesprint breng je in kaart waar je goed in bent als bedrijf en waar je knelpunten zitten.

Deze knelpunten groepeer je onder de onderdelen van de cyclus. Dit geeft inzicht waar in de keten jouw aanbod goed is geregeld en  dit beter kan. Vervolgens kun je met een stageplan of bijvoorbeeld een stageontwikkelaar gericht een plan maken en acties plannen.

Het voorkomt dat je ‘van alles wat’ gaat doen en helpt om focus te bewaren. Zo bedenk je, plan je en voer je de acties uit  die in jouw bedrijf de stagecyclus versterken.

Voor ieder bedrijf is die focus verschillend.

Daarom is een stagecyclus altijd uniek. Een ‘one size fits all’ aanpak bestaat niet. Zo’n standaard oplossing werkt niet. Het is een papieren tijger.

Maak de stagecyclus dus uniek.

Wij helpen.

 

 

stagecyclus

 

Gratis stageboek preview ontvangen?