Skip to main content
XS SM MD LG XL

Bouw aan een ijzersterk imago bij studenten

In de stagepodcast spreek ik met bedrijven en experts over het verbinden met en het behouden van jong talent.


#1 PXL.Widgets.

Hoe krijgt PXL.Widgets het voor elkaar om een superaantrekkelijk leerbedrijf te zijn voor studenten. Zo aantrekkelijk dat ze er de prijs voor beste leerbedrijf mee wonnen? Wat is hun ‘secret sauce’? En wat is in dit kader het verschil tussen ‘Belangrijk’ en Urgent’.
Op een snikhete dag sprak ik hierover met Alexander Jong op hun prachtige kantoor in Haarlem.

De Stagepodcast #1 PXL.Widgets

amp;nbsp; In deze episode praat ik met Alexander Jong van het Haarlemse PXL.Widgets, kortgeleden uitgeroepen tot het allerbeste leerbedrijf van Nederland. We hebben het hier dus over gouden medaillewinnaars, de grote prijs van Nederland in het leerling begeleiden, de capo di tutti capi van praktijkopleidend Nederland.

 

#2 Kennemer Duin Campings

Kennemer Duincampings heeft al jaren een fantastische reputatie onder scholen en studenten als het gaat om stages. En het levert ook veel op. Niet alleen prijzen (het bedrijf werd meermalen leerbedrijf van het jaar, en dit jaar werd een van hun praktijkbegeleiders (Alexander) praktijkbegeleider van het jaar.  Studenten schoppen het hier tot directielid. 

Ik sprak Mariska op camping Bakkum over de term ‘Human Being Manager’, Gastblijheid, de school als trampoline en hun geheime wapens, zoals Het Feestmodel 

Ook vroeg ik haar wat je als leerbedrijf nu kunt doen als eerstse stap om ook zo’n aantrekkelijk bedrijf te worden.

Stagepodcast #2. Het Feestmodel

In deze tweede aflevering spreek ik met Mariska Pronk, Human Being Manager van Kennemer Duin Campings (hieronder vallen drie campings de bloemdaalse camping de lakens, de bekende camping Bakkum in Castricum en camping Geversduin in Heemskerk. Kennemer Duincampings heeft al jaren een fantastische reputatie onder scholen en studenten als het gaat om stages.

 

#3 Hoogleraar Marc van der Meer

Wat is een stage eigenlijk? Wat gebeurd er tijdens een stage? Het blijkt dat we er nog vrij weinig van weten. En dat in een snel veranderende arbeidsmarkt.

Ik sprak met Marc van der Meer, hoogleraar onderwijs en arbeidsmarkt in Tilburg,onafhankelijk adviseur voor de S-BB én mede Haarlemmer.

We hebben het over de gevolgen van een veranderende arbeidsmarkt voor studenten van nu. En we hebben het over de ‘black box’ van de beroepspraktijkvorming.

Oh ja:  Bij deze wil ik graag de term ’17th century skills’ copyrighten 🙂

 

De stagepodcast #3: Marc van der Meer

Wat is een stage eigenlijk? Wat gebeurd er tijdens een stage? Het blijkt dat we er nog vrij weinig van weten. En dat in een snel veranderende arbeidsmarkt. Ik sprak met Marc van der Meer, hoogleraar onderwijs en arbeidsmarkt in Tilburg,onafhankelijk adviseur voor de S-BB én mede Haarlemmer.

Gratis stageboek preview ontvangen?