Skip to main content
XS SM MD LG XL

Wie zijn wij? En wat is eigenlijk onze kijk op samenwerken met jouw bedrijf of organisatie. Goed nieuws! Hier lees je alles over ons en ons manifest!

WIJ ZIJN BUREAU BRAND

Wij helpen bedrijven en organisaties om alles uit de verbinding met studenten te halen. Niet omdat we het zo tof vinden om dingen op te lossen die we zelf niet begrijpen, maar omdat we samen meer dan 20 jaar kennis en ervaring hebben opgedaan om te snappen wat impact heeft en waar kansen liggen op dit belangrijke onderwerp.

We zijn Bureau Brand gestart om de 4 belangrijkste knelpunten rondom stages bij bedrijven aan te pakken. Zo helpen wij bedrijven tijd, geld en frustratie besparen.

In de vele honderden bedrijven die wij ondersteunden op HR en onderwijs gebied zien wij keer op keer een paar knelpunten terugkomen. Ook vandaag nog.

  1. Bedrijven zien niet het belang van stages. Niet alleen imagotechnisch, maar ook wat het financieel kan opleveren.
  2. Wat je iemand leert is niet zo lastig, hoe je dit slim aanpakt vaak wel.
  3. Bedrijven doen vaak al een hoop goed, maar laten het op onderdelen liggen, wat de hele aanpak verzwakt.
  4. Bedrijven en scholen praten een andere taal, hebben een andere cultuur en een ander tempo. Dit leidt vaak tot problemen.

Hoe we dat aanpakken? Lees onze aanbod pagina en je weet het! Wij zeggen: even klikken!

Maarten Brand

Maarten is het type dat niet decennia op 1 onderwerp carrière heeft gemaakt, maar vooral van alles heeft gedaan. En daar dan veel van heeft geleerd.  Rode draad in zijn werk  is het verbinden van studenten en bedrijven. Eerst als HR-adviseur, later als relatiemanager bij projecten die onderwijs en bedrijfsleven succesvol verbinden. Ook gaf hij de training ‘professioneel praktijkopleiden’. is de auteur van het allereerste stageboek voor bedrijven (bij uitgeverij Haystack.)

Nienke Brand-Tjalsma

Nienke is de gestructureerde en systematische helft van Bureau Brand en werkt inmiddels alweer zo’n 18 jaar in het HRM veld. Sinds twee jaar doet zij dit als zelfstandig adviseur. Wil je daar meer over weten? Kijk eens op haar Linkedin-account.  Ze is bij diverse bedrijven nauw betrokken geweest bij het ontwikkelen en implementeren van opleiding -en stagebeleid. De uitdaging ligt voor Nienke in het ontrafelen van een probleem, groot of klein en om samen met de opdrachtgever problemen daadwerkelijk op te lossen.

 

Stages zijn een sollicitatiegesprek van meerdere weken of maanden. Benut die tijd goed en geef een onvergetelijke indruk. Maarten Brand

MANIFEST

Stages as a service

Wij geloven dat stages een service zijn; een dienst die je verleend. De dienst op zich (de stage)maakt niet hét verschil in beleving bij studenten, dus ook niet bij de vraag of stagiairs jouw service waarderen. Niet bij de keuze voor een stage, niet bij de inhoud zelf. De manier waarop jouw bedrijf de service verleend wel. Wat je kunt leren bij jouw bedrijf kan immers bij meer bedrijven. Hoé je stages aanpakt maakt alle verschil. Het draait om de ervaring. 

Wij maken betere stage-ervaringen

Onze ambitie is om jouw bedrijf te helpen zoveel mogelijk uit een stage te halen door de hoé van jouw service te optimaliseren. Voor jezelf én de stagiair. Dat jouw bedrijf meer uit stages haalt dan voor hij of zij met ons werkte. Beter imago, betere begeleiding, tegen lagere kosten. Daar geloven we in!

We zijn er niet voor jou

Onze projecten gaan over stagiairs, jouw doelgroep dus.
Daarom richten we ons in onze projecten primair op hen.
Sorry. 

One size fits niet all

Heb jij we eens twee identieke projecten gezien? Wij ook niet. Daarom geloven wij  niet in een one-size-fits-all aanpak.
Wel geloven wij in grondigheid, herhaalbaarheid en tempo. Daarom kunnen wij met ons aanbod snel en in samenwerking tot resultaten komen.

Duurzaam

Onze aanpak richt zich altijd op concrete oplossingen voor de lange termijn, zodat jouw bedrijf jarenlang is geholpen. Niet alleen windowdressing dus.  Echte oplossingen, duurzaam.

Wij maken je slimmer

Jij moet het uiteindelijk toch zelf doen. Daarom zorgen wij ervoor dat je alles uiteindelijk zelf kunt. Wel zo handig.

We vullen het niet voor je in.

Keuzes over jouw bedrijf maak je zelf. Wij helpen je om die keuzes te definiëren en om die keuzes te maken. Denk je het beter te weten? Dan is dit waarschijnlijk ook zo tot het tegendeel bewezen is. Succes! Even goede vrienden.

 

Kennis maak je door met elkaar te delen.
Kennis delen begint met kennismaken.
Aangenaam!

Gratis stageboek preview ontvangen?