Skip to main content
XS SM MD LG XL

Zoals ik al eerder schreef is de stage bij veel bedrijven een urgent probleem. Niet alleen in de huidige coronacrisis, ook als het in de gloria gaat blijven stages voor veel bedrijf en organisaties een bijzaak.

Stages moeten geen urgent probleem zijn. Door stages als urgente problemen te behandelen blijf je keer op keer achter studenten aanjagen als je ze nodig hebt. Je blijft keer op keer diezelfde fouten maken. Lastminute, ‘oh ja shit stagiairs’.

Je kent het vast wel, van die verwijtende vragen als: ‘Wist de receptioniste weer niet dat de stagiair zou komen?‘ Of ‘Zijn er weer geen werkkleren geregeld op de eerste stagedag?’

En dan regel je het weer; soms net op tijd, soms net te laat. Maar altijd met stress, gedoe en het idee ‘dat moet ik de volgende keer echt slimmer aanpakken’. En ben je niet op tijd met je noodverbandjes? Dan kan het met hele negatieve backlash tot gevolg hebben; bijvoorbeeld omdat een stagiair aan haar omgeving verteld wat voor zootje het bij jouw bedrijf is. Sta je dan met al je goede bedoelingen en de wens om schaars talent voor jouw bedrijf te winnen.

Het is veel effectiever, duurzamer en slimmer om stages structureel te verbeteren. Slim ook, want stages zijn een geweldig instrument om een geweldig employer brand te bouwen.

Nu is de kans.

Fix de stageprocessen in jouw bedrijf. Doe het eenmalig. Zet die olifantenpaadjes die iedereen altijd wil nemen af met rood lint en dwing mensen in de juiste richting. Geef helderheid. En stuur hier actief op. Spreek vervolgens met elkaar ook af dat je het eenmalig goed gaat regelen. Met druk op de ketel los je knelpunten die anders blijven terugkomen in een keer op.

Alle problemen voorkomen lukt je nooit, maar problemen die je simpel kunt voorkomen wel.

Zo ben je klaar voor de nieuwe kansen die de stagemarkt ons gaat bieden in 2021.

Gratis stageboek preview ontvangen?