Skip to main content
XS SM MD LG XL

In de recruitmentwereld gebeuren de afgelopen jaren veel nieuwe dingen.

HRpraktijk maakte een lijstje met de top 10 trends in recruitment. Naast allerlei technologische ontwikkelingen viel ons een trend in het bijzonder op:

Wij citeren even trend nummer 6

“Werving begint in laatste studiejaar” 

 
BAM! Voor ons geen nieuws, wij schreven hier al eerder over.  
Maar wel een duidelijke trend. Tijdens de financiële crisis en de jaren erna was het voor pas afgestudeerden moeilijk om een eerste serieuze baan te vinden. Het tij is gekeerd: bedrijven proberen hun concurrenten voor te blijven door gekwalificeerde jonge studenten aan te nemen. Uit een Korn Ferry-enquête van 2017 blijkt dat bijna tweederde van de HR-managers ervan overtuigd is dat je studenten het beste kunt werven tijdens het begin van hun laatste studiejaar.”
 
Je bent te laat
Toch ben je wat ons betreft als bedrijf dan al te laat.
Slimme bedrijven beginnen al in jaar 1. Want wat doe je als eerste op een netwerkborrel? Kijken of je bekenden tegenkomt. Als je het als bedrijf dus écht goed aanpakt dan benut je iedere mogelijkheid om vroeg in contact te komen met studenten. Bezoek dus bedrijvendagen, geef gastlessen , nodig studenten wél uit voor die kennismakingsstage. Je hebt er nu misschien niet zoveel aan, maar waar denkt die student aa  die je een kans gaf en een toptijd in de de volgende studiejaren? 
Precies.
Slimme bedrijven beginnen al in jaar 1.
Slimme bedrijven zorgen ervoor dat zij hun ‘stagemerk’ zo vroeg mogelijk op de radar krijgen van studenten.
Hoe je dat doet is afhankelijk van jouw bedrijf en jouw doelen. Hoe jouw bedrijf slim, duurzaam en effectief die verbinding bouwt met jong talent? Daar helpen wij bedrijven en organisaties mee. Graag verkennen wij hoe we ook jouw bedrijf kunnen ondersteunen!
Plan een belafspraak in, dan praten we snel verder. 

Gratis stageboek preview ontvangen?