Skip to main content
XS SM MD LG XL

Als je als stagiair niet op kantoor kunt komen ben je op twee manieren afgesneden van het leerbedrijf

1: Je bent losgezongen van het vangnet van jouw bedrijf (je moet een deel zelf uitzoeken, thuis, of op een andere locatie)

2: Je bent los van sociale verbindingen met jouw collega’s

Je hebt daarbij twee kanten van het spectrum: Continue afgeleid zijn met sociale interacties op een overvolle kantoortuin vol gestresst bellende collega’s en alleen in je bubbel op de zolderkamer zitten met complete focus.

Per student zal verschillen waar op de schaal je moet zitten om de goede balans te vinden bij de begeleiding; de ene stagiair vindt thuis werken heel prettig en kan dit prima, anderen kunnen dit niet zo goed en raken in een neerwaartse spiraal als je ze niet actief helpt met structuur en sociale contacten.

Gebruik als begeleider een duale benadering om dit probleem aan te pakken: Geef mensen die onderling fysiek gescheiden zijn in tijd en plaats de ruimte om gericht te werken én om elkaar te ontmoeten.

Hoe je dat doet is heel erg afhankelijk van jouw specifieke leerbedrijf.

3 suggesties:

  1. Communicatie begint met luisteren. Stel bijvoorbeeld een vraag: Hoe zou ik jou meer ondersteuning kunnen bieden op dit moment.
  2. Maak een ‘remote werkkamer’ waar de student kan inloggen om fysiek andere collega’s te zien
  3. Remote werken is al spannend en onzeker. Maak de agenda zo voorspelbaar mogelijk. 
  4. Geef vertrouwen. Als je de stagiair laat merken dat deze het goed doet én dat je durft los te laten, zal de student sneller de eigen verantwoordelijkheid oppakken. Lukt dat niet? Dan zal de student goed begrijpen dat je wat strakker de teugels aanhaalt. Maar begin met loslaten.

Of zoals iemand het mooi tegen mij zij: “Eerst kijken hoe hoog iemand zelf de ladder op kan klimmen, dan pas gaan ondersteunen.”

 

Gratis stageboek preview ontvangen?