Skip to main content
XS SM MD LG XL

Het schijnt dat Warren Buffet (die hele rijke belegger) ooit de prachtige quote heeft gegeven:

‘Als het tij zich terugtrekt zie je wie er naakt aan het zwemmen is’.

Schitterend.

Dit is ook van toepassing op stages. Als je wilt dat stagiairs bij jou stagelopen in een schaarse markt dan moet je meer doen dan alleen een vlot verhaal vertellen en met snelle praatjes studenten binnenharken.

Integendeel. Je wilt een topervaring geven aan iedere student die je ontmoet.

Keer op keer weer.

Dat kost tijd. Dat kost energie. En ja, dat kost soms ook wat budget.

De investering maakt wel het verschil of je in een moeilijke markt talent blijft aantrekken omdat je een ijzersterk imago hebt, of dat talent doorheeft dat je eigenlijk een hoop bs hebt verkocht en geen moer geeft om de ervaring van stagiairs. Dat werkt misschien prima wanneer talent jouw kant opkomt, maar niet in de huidige markt waarin het bedrijf de kandidaat is.

Verkoop je mooie woorden, is jouw imago vooral een gevalletje ‘nieuwe-kleren-van-de-keizer’? Dan moet je oppassen, het water kan nog best een heel snel koud en onaangenaam worden.

Aanbod 

Niet bibberend in je eentje langs de vloedlijn, maar met een goeie outfit en vertrouwen in een zee van talent zwemmen? Plan een belafspraak in, dan luisteren we graag naar wat jouw belangrijkste uitdaging is en denken we graag mee hoe wij kunnen helpen.

Gratis stageboek preview ontvangen?