Skip to main content
XS SM MD LG XL

Met alle initiatieven, acties en platforms om studenten te helpen om toch een stage te vinden, hen te matchen op softskills, skillgaps te achterhalen of een stage of leerbaan te vinden is het idee dat technologie onze way out is overal aanwezig.

En daar ben ik het mee eens. Deels.

Big data, AI, slimme algoritmes kunnen allemaal bijdragen aan een slimme, effectieve match van studenten en (leer)bedrijven.

Toch is het heel belangrijk om een ding niet te vergeten: Achter die cijfers en statistieken zitten mensen. Studenten met daarachter families, vrienden, een gemeenschap. Aan de andere kant een praktijkopleider, een HR-adviseur, een directeur met een bedrijf dat misschien wel wil, maar niet weet hoe het wél kan.

Bij het bedenken van oplossingen moet de focus altijd liggen op die individuen, met alle vragen en sociale verbindingen daar omheen. Leren is voor een belangrijk deel een sociale activiteit. En om mensen in beweging te krijgen hebben ze een reden nodig om in beweging te komen, bijvoorbeeld perspectief en de mogelijkheden om controle te krijgen over de situatie.

Technologie geeft handvatten om creatieve oplossingen mogelijk maken. Maar uiteindelijk staat die technologie in dienst van de student en het leerbedrijf. Een belangrijk idee om in je achterhoofd te houden als je creatieve nieuwe oplossingen bedenkt.

Doen wij in ieder geval wel als we helpen met het oplossen van stagetekorten, of sprints.

 

 

Gratis stageboek preview ontvangen?