Skip to main content
XS SM MD LG XL

Als je naar Rome gaat dan kun je bijvoorbeeld de afweging maken of je gaat vliegen, of de trein pakt.

Bij het oriënteren ga je kijken naar prijzen, reistijden, en je gaat eens op de websites kijken waar je kunt boeken. Daar gaan de treinmaatschappij en de luchtvaartmaatschappij je signalen geven dat hun manier van reizen het beste is.

Wat je niet snel zult zien is dat de NS gaat roepen dat je beter met de trein kunt gaan omdat ze sneller zijn dan de KLM.

Dat is namelijk niet zo. Het is trouwens ook niet voordeliger. Integendeel, vaak is het duurder tenzij je business class vliegt.

Het is voor de NS onmogelijk om met de KLM te concurreren op snelheid en meestal ook op prijs. Daarom laten ze dat buiten beschouwing. Je leest in de advertenties van de NS veel meer een verhaal over gemak, comfort, mooi uitzicht, de reis is net zo belangrijk als de bestemming… dat soort argumenten.

Slim.

Bij stages op afstand is een beetje het probleem dat we continue de vergelijk maken met stages op kantoor.

Dat is op zich niet gek, het gaat allebei over werkplekpleren. Maar het zijn twee verschillende ervaringen, ieder met eigen voordelen en met eigen nadelen. En veel van de begeleiders, adviseurs praktijkleren en stagecoördinatoren op scholen praten over de stage op afstand als een noodzakelijk kwaad, iets dat zo snel mogelijk weg moet als het kan.

Ik geloof dat we veel meer moeten nadenken over de unieke eigenschappen van een stage op afstand. En ik denk dat we het verhaal over stages op afstand anders moeten gaan vertellen. Niet als de ‘mindere versie van fysieke stages’ maar meer als ‘de stage voor de beroepsprofessional van morgen’.

Wil je tips om die stages voor toekomstige beroepsproffesionals slim in te richten? Lees dan mijn nieuwe boek

 

Gratis stageboek preview ontvangen?