Skip to main content
XS SM MD LG XL

Wellicht herken je dit beeld:

Je begeleid een student en het gaat heel goed. Vervolgens komt er een grote order binnen van die ene belangrijke klant; een order die veel werk gaat opleveren maar wel veel van jouw tijd vraagt. Tijd die je eigenlijk ook voor de begeleiding van de student had gereserveerd. Wat doe je?

In de meeste gevallen is een praktijkopleider niet fulltime in dienst als begeleider, maar is het een professional met een bepaalde expertise die studenten begeleid.Misschien ben jij dat ook. Mogelijk ben je daarnaast actief voor de feestcommissie of de OR.

Dit zijn allemaal rollen die jij vervuld in jouw bedrijf.

Die rollen kunnen soms met elkaar in conflict komen.

We spreken dan van een rolconflict.

Er is een extern rolconflict als het management van jou verwacht dat je de begeleiding op een laag pitje zet en die order prioriteit geeft.
Ook kun je in jouw rol met jezelf in conflict komen, bijvoorbeeld omdat jouw taken tegen je principes ingaan. Denk aan een situatie waarin je een student inzet op regulier werk terwijl je weet dt dit eigenlijk niet kan. Dit heet een ‘intern rolconflict’; je doet iets wat eigenlijk tegen jouw gevoel ingaat. Een student vertellen dat de stage moet stoppen omdat het niet goed gaat, terwijl jij graag de student verder helpt kan ook een intern rolconflict opleveren.

Ook studenten kunnen dit soort rolconflicten ervaren. De student moet van alles van school, maar ook meewerken in uw bedrijf. En de student heeft misschien een bijbaantje, maar moet tot zes uur bij uw bedrijf stagelopen. Of een student heeft de opdracht om met een ‘frisse blik’ naar jouw bedrijf te kijken maar jouw collega’s vinden het maar irritant dat de student lastige vragen stelt.
Ook kan de student moeite hebben met een taak omdat dit niet past bij de rol die iemand uit zichzelf aanneemt. De student moet bijvoorbeeld een presentatie geven terwijl zij erg verlegen is.

Hoe los je dit op?

Een van de beste manieren om hiermee om te gaan is door helder te communiceren en goede afspraken te maken.

Wat verwacht de student van jou, van verwacht jij van de student, wat verwacht de school van jouw en wat verwacht het bedrijf van jou en de student.
Je
 legt deze verwachtingen vast in een plan.

Het stagecanvas helpt om dit op 1 a4 samen te vatten.

Dit  stagecanvas kun je hier downloaden

Rolconflicten kun je nooit 100% voorkomen, je kunt er alleen slim mee omgaan en goed voorbereid jouw verschillende rollen oppakken.

Gratis stageboek preview ontvangen?