Skip to main content
XS SM MD LG XL

Omdat mijn dochter mag afzwemmen (B) kocht ik zo’n hysterisch poppenhuis van Sylvanian Families.

Bij thuiskomst keek ik nog eens goed op de doos, bleken er helemaal geen poppetjes bij te zitten.

Omdat mijn dochter nog geen andere sets heeft slaat het dus een beetje als een tang op een varken om zo’n huis (vuurtoren in dit geval) te geven.

Ik dus terug naar de winkel (die speelgoedwinkel met een blauwe olifant als mascotte) en vanzelfsprekend kreeg ik de vraag: Heeft u de bon.

Natuurlijk heb ik die.

Geen bonnetje? Niet ruilen.

Dat principe is ook van toepassing op afspraken die je met stagiairs maakt.

En dan heb ik het niet alleen over de stageovereenkomst.

Ik heb het over de afspraken die je onderweg maakt.

En over resultaten waar je graag over geïnformeerd bent (en blijft)

Bij stages, en zeker bij stages op afstand, is het extreem belangrijk dat je goed afspreekt wat de doelen en verwachtingen zijn.

Die leg je vast zodat je nooit onenigheid krijgt, of discussie over van alles en nog wat. Ik hoor de argumenten al van ver aanwaaien: ‘Ja maar ik dacht dat’… ‘Ja maar de school zou onze verzekering regelen’ ‘Ja maar de begeleider heeft toch niet zoveel tijd’…

Dagelijkse kost.

Zonde. En niet nodig.

Zorg er daarom voor dat je alles een bevestiging krijgt. Is dat afgesproken? Even een mailtje ter bevestiging. Is het leerdoel bereikt? Graag een mailtje of berichtje ter bevestiging.

Geen bonnetje, geen afspraak.

Ps: een handig hulpmiddel om de afspraken in 1 keer goed af te stemmen tussen school, stagiair en bedrijf is het ‘Stagecanvas’. Dat kun je hier downloaden. Gratis.

Gratis stageboek preview ontvangen?