Skip to main content
XS SM MD LG XL

Aantrekkelijker voor studenten. Sneller

 

werk
codesign sessie op Inholland Haarlem.

Net als de rest van Nederland kampt de afdeling IV van de gemeente Haarlem met het probleem dat er onvoldoende ICT-mankracht in huis is.

Wat dit probleem voor de gemeente Haarlem nog acuter maakt is dat studenten de gemeente überhaupt niet overwegen als zij zich oriënteren op stage -of afstudeeropdrachten. 

Aanpak

Wij voerden een onderzoek uit onder de doelgroep; HBO en MBO studenten ICT in Haarlem. Daarnaast spraken wij met stagecoördinatoren en de afdeling IV zelf.

Uitkomst
Hieruit bleek dat er veel kansen zijn om de doelgroep te boeien én te boeien voor stages en afstudeeropdrachten. Hiervoor moet de afdeling intern een aantal processen en systemen slimmer inrichten. 

Deze uitkomsten deelden wij in een presentatie met quickwins en actiekansen. Dus geen vuistdik rapport dat in een la verdwijnt. 

Dit project is een ‘work in progress’. Na de eerste resultaten is besloten om dit onderzoek uit te diepen om duurzame verbindingen te leggen met andere onderwijsinstellingen in Nederland op mbo, hbo en wo niveau. Ook organiseren wij meetups en knelpunten bonanza’s binnen de gemeente Haarlem om zo snel mogelijk van abstracte ideeën naar concrete oplossingen en experimenten te komen.

Dat was een hele interessante presentatie Maarten Brand Bedankt voor de inzichten!

Karen Bax, HR adviseur gemeente Haarlem.

Gratis stageboek preview ontvangen?