Skip to main content
XS SM MD LG XL

 

Aantrekkelijk voor studenten. Snel. 

 

Ict-talent interesseren voor de lokale overheid.

De uitdaging

Net als de rest van Nederland  is het voor de afdeling IV (informatievoorziening) van de gemeente Haarlem lastig om ICT-talent te werven. 

Wat dit probleem voor de gemeente Haarlem nog acuter maakt is dat studenten een gemeente überhaupt niet overwegen als zij zich oriënteren op stage -of afstudeeropdrachten. 


 

Vraag:

Hoe kan de gemeente Haarlem zich ondanks deze zwakke uitgangspositie onderscheiden op de krappe arbeidsmarkt richting studenten ICT op MBO en HBO niveau?

Aanpak

Wij voerden een onderzoek uit onder de doelgroep; HBO en MBO studenten ICT in Haarlem. Daarnaast spraken wij met stagecoördinatoren en de afdeling IV zelf.

 

Uitkomst
Hieruit bleek dat er veel kansen zijn om de doelgroep te boeien én te boeien voor stages en afstudeeropdrachten. De overheid biedt mooie kansen en unieke kwaliteiten waarmee zij zich kunnen onderscheiden ten opzichte van andere, bekende partijen.  
Belangrijkste aandachtspunten om dit goed te benutten zijn de ervaring tijdens werving, ervaring tijdens de stage en het strategisch inzetten van mond tot mond reclame over kansen bij studenten uit de omgeving Haarlem.

Hiervoor moet de afdeling intern een aantal processen en systemen slimmer inrichten zodat Haarlem de stagecyclus optimaal benut.

Deze uitkomsten deelden wij in een presentatie en een meetup met quickwins en actiekansen. Dus geen vuistdik rapport dat in een la verdwijnt, maar actiegerichte adviezen en oplossingen. 

Met de resultaten uit ons onderzoek zijn  duurzame verbindingen gelegd  met onderwijsinstellingen, studenten en ondernemers  in Nederland op mbo, hbo en wo niveau. Ook organiseert de gemeente meetups  om zo snel mogelijk van abstracte ideeën naar concrete oplossingen en experimenten te komen. 

Dat was een hele interessante presentatie Maarten Brand Bedankt voor de inzichten!

Karen Bax, HR adviseur gemeente Haarlem.

Gratis stageboek preview ontvangen?