Omdat het bedrijfseconomische aspect van stages voor bedrijven erg onderbelicht blijft tijdens de media aandacht voor stagetekorten maakte ik de Grote Stage Infographic.
Waarom
Het viel mij op dat tijdens de corona-crisis veel aandacht was voor stages. Kamerleden, bestuurders, belangenclubs, docenten. iedereen roept op om studenten niet in de kou te laten staan.
Prachtig!
Toch ontbreekt er in deze oproepen 1 belangrijk element. Een element dat nóg meer aanzet tot actie bij bedrijven dan de roep op solidariteit.
En dat is?
Simpel.
Het is geld. De stage is niet alleen een maatschappelijk belangrijk onderwerp waarbij we jonge mensen een eerlijke kansen moeten geven op de arbeidsmarkt. Het is ook een slimme bedrijfseconomische keuze voor bedrijven om met studenten te werken. Niet alleen werf je effectiever en duurzamer, je hebt direct ingewerkte medewerkers. En is er geen vacature voor een starter? Dan heb je een gemotiveerde ambassadeur die enthousiast over jouw bedrijf verteld.
Hoe je dat doet? Door fantastische ervaringen te bieden.
En daar helpen wij dan weer mee.
Natuurlijk is dit iets wat wij weten. Al jaren. Maar het is niet genoeg, het is belangrijk om dit verhaal met harde cijfers te onderbouwen. Daarom maakte ik met de vrienden stageplatform Talentz de Grote Stage Infographic. Een helder overzicht met een aantal belangrijke cijfers die onderbouwen dat de stage een sollicitatiegesprek is van weken, een onboardingstool en een perfect instrument voor employer branding.
Hieronder is de infographic te vinden.
Deel ‘m in jouw netwerk,
download en plak ‘m op.
Het is belangrijk dat ook dit verhaal in de hele discussie rondom het belang van stages naar voren komt.
